Bodai Imre
esküvői fotós

Fotózás

Akkor válassz engem esküvői fotósnak

- ha tetszenek a referencia fotók, és Te is hasonló stílusú, színvilágú fotókat szeretnél az esküvődről.
- ha az esküvői fotós akit keresel olyan, aki fáradhatatlanul végigfotózza az együtt töltött órákat
- ha az esküvői fotós akit keresel olyan, aki több mint kétszáz esküvő tapasztalatával épp úgy ismeri a polgári szertartás menetét, mint a különböző egyházak házasságkötési ceremóniáját
- ha az esküvői fotós akit keresel olyan, aki csak kávét és üdítőt iszik a lagzin, így a menyecsketánc végén is biztos kézzel készíti a felvételeket.
- ha az esküvői fotós akit keresel olyan, akivel személyesen megbeszélitek a fotózás részleteit, aki szerződést köt veletek
- ha az esküvői fotós akit keresel olyan, aki egy hétvégén csak egy lagzis esküvő fotózását vállalja, hogy kipihenten, kialudva készítsen képeket az esküvőtökről
- ha az esküvői fotós akit keresel olyan, aki két fényképezővel, két vakuval és a szükségesnél jóval több akkumulátorral megy minden esküvőre, az esetleges technikai problémák kiküszöbölésére


Az esküvői fotózás árait úgy próbáltam kialakítani, hogy mindenki megtalálja a neki legjobban megfelelő összeállítást.
Kattints az AJÁNLATKÉRŐ menüpontra, töltsd ki az űrlapot, és pár órán belül részletes ajánlatot küldök, vagy hívj fel
telefonon a 0620-9441144-es számon!Az esküvő előtt:

Megbeszélünk egy személyes találkozót. Ezen az egy-másfél órás beszélgetésen további fotókat szoktam mutatni olyan esküvőkről, amelyek legjobban hasonlítanak a Ti tervezett esküvőtökhöz. Nagyon sokszor tudok képeket mutatni olyan esküvőkről, amelyek azokon a helyszíneken voltak, abban a templomban, abban az étteremben, ahova Ti tervezitek az esküvőtöket.
Ilyenkor szoktuk megbeszélni a beállított-kreatív fotózás helyszínét. Budapesten az összes olyan közismert helyszínről tudok képeket mutatni, amelyeket gyakran választanak az ifjú párok. Megbeszéljük mi legyen, ha rossz lesz az idő, valamelyik ilyen alkalomra egy-egy órára bérbe vehető teremben legyen a fotózás, vagy esetleg műteremben.  >esküvői fotózás műteremben.<
Megbeszéljük a szertartásokat. Sokszor találkozom olyan menyasszonnyal, vőlegénnyel, akik nem ismerik a szertartások menetét, ami érthető, hiszen még előttük van a részletes egyeztetés az anyakönyvvezetővel, még nem jártak a kötelező jegyesoktatásra, ahol megtanulják, milyen is a templomi esküvő menete.
Egyeztetjük a lakodalom tervezett programjait, ötleteket szoktam adni a vendégek szórakoztatására, azokra az apróságokra, amik látványosabbá, fotogénebbé teszik a nagy nap eseményeit.
Ha a távolság miatt nem tudunk személyesen találkozni, sky-pon beszélgetünk. Ez pontosan olyan, mint ha egy asztal mellett ülnénk! Ilyenkor a megállapodást e-mailen küldöm el.
Ha jegyes fotózást, eljegyzési fotókat (E-session) is kértek, ezeket szintén az esküvő előtt készítjük el, tetszőleges helyszínen, lehetőleg az esküvői kreatív fotózástól teljesen eltérő környezetben, polgári ruhában.

Az esküvői fotózás

Az esküvő napján a megbeszélt időpontnál előbb szeretek a fotózás helyszínére érni.
A legjobban az vált be, ha a beállított-kreatív fotókkal kezdjük a fényképezést. Ilyenkor még nincsenek ott a kíváncsiskodó rokonok, ismerősök, barátok, akik csak zavarják a munkát. Ilyenkor még tökéletes menyasszonyi smink,a vőlegény öltönye is frissen vasalt, és az ifjú pár arcáról sugárzik a szerelem, ami nélkül egyetlen esküvői fotós sem tud igazán jó lépeket készíteni. Ha a menyasszony csak a templomban, vagy a polgármesteri hivatalban szeretne először találkozni a vőlegénnyel, a fotózás a szertartások után lehetséges. Ilyenkor hasznos egy jó vőfély, vagy ceremóniamester, aki az esküvői fotózás alatt foglalkozik a vendégekkel. A szertartások fotózásánál sok múlik az anyakönyvvezetőn, a papon, lelkészen. Sajnos vannak akiknek az esküvői fotós csak egy a "ceremóniát zavaró valami" de szerencsére a legtöbben segítőkészek, együttműködőek. Ez fontos a gyűrűhúzásnál, az első csóknál, mert ilyenkor ha nem húzódnak félre, szinte csak a véletlenen múlik, hogy jó képek készüljenek. A szertartások után a csokordobás, és a csoportképek fotózása következik. Sok esküvői fotós nem szereti a csoportképeket. Akiknek régen volt az esküvőjük, azok igazolhatják, milyen jó ha sok-sok fotó készült annak idején a rokonokról, barátokról, akikkel már megszakadt a kapcsolatunk, akik már nem élnek. Való igaz, a csoportképek a jövőnek készülnek. A legtöbb fotót a lakodalomban szoktam készíteni. A lakodalom kifejezetten ideális fotós téma. ilyenkor természetesen nem csak az ifjú párról készítek fotókat, hanem a vendégekről is. Igyekszem az összes vendégről, az asztalok mellett ülő párokról minél több képet készíteni. Nagyon szeretem fotózni a táncokat. Nem csak a menyasszonyi táncot, hanem a táncoló párt, a táncoló vendégeket. Minden párnak szeretném javasolni, a torta tetejére kérjenek tűzijátékot, ez kihangsúlyozza a torta behozatalát, és nagyon jól fotózható a fáklyával megvilágított pár. Minden eseményről, minden játékról, minden plusz táncról kiváló esküvői fotók készíthetők. Sok pár bizonytalan, hogy hívjanak-e esküvői fotóst a lagzira. Sok-sok esküvő tapasztalatával a hátam mögött minden esküvőjét most szervező menyasszonynak, és vőlegénynek feltétlenül ajánlom, kérjenek fotózást a lakodalomban is!

Esküvő után

Az esküvő másnapján az összes nyers fotót, ami a kreatív fotózáson, és a szertartásokon készült feltöltöm egy internetes galériába. Innen tudjátok kiválasztani azokat a fotókat, amelyeket retusálok ( vágás, fény és kontraszt, színbeállítás, zajszűrés, élesség korrigálás, alap retus). Valamennyi a vacsorán, lagzin készült képen javítom színt, az élességet és kontrasztot, és a kiválasztott fotókkal együtt kiírom az egyik dvd-re. Két dvd-t kaptok, mert azokból a képekből, amelyeken csak ti vagytok rajta, csinálok egy olyan slideshowt, amelyet asztali dvd lejátszóval TV-n, vagy számítógépen is meg tudtok nézni. A legjobb 30-40 fotóból galériát készítek, melynek linkjét akár e-mailen is el tudod küldeni a barátoknak, rokonoknak, ismerősöknek.
A galériába kiválasztott fotókból egy kis slideshowt készítek a youtube-ra.  >mini slideok a youtube-on<
Manapság népszerű az esküvői könyv. Esküvői könyvet is az esküvő után tudtok rendelni.
>esküvői könyv bemutató <
Nézd meg az utóbbi évek esküvői fotóit:

( Az alábbi linkeken több mint 200 galériában több mint 4000 esküvői fotó van, így néhány másodpercet várni kell az oldal megnyitásához  Köszönöm a türelmed! )

> ESKÜVŐI GALÉRIÁK<

Bodai Imre
info@fotogaleri.hu
0620-944-1144

 
© Bodai Imre 2015  |  Minden jog fenntartva
Grafika és szerkesztés: Petit Typo Bt.